Нож за пържоли IKON, 12 см, Wüsthof

Code: WU4988
Brand: WÜSTHOF
319 лв –5 %
Нож за пържоли IKON, 12 см, Wüsthof
319 лв –5 % 301 лв
На склад (2 бр.)

Ножът за пържоли Ikon е оборудван със здраво, тънко острие. Той има шлифован гръбнак и право острие. Той реже пържоли и котлети без усилие. Подходящ за месо на скара.

Detailed information

Product detailed description

Ножът за пържоли Ikon е оборудван със здраво, тънко острие. Той има шлифован гръбнак и право острие. Той реже пържоли и котлети без усилие. Подходящ за месо на скара.

Серия Ikon

 • Луксозни ковани ножове с най-високо качество, произведени в Солинген
 • Красива дръжка, изработена от подбрано гренадилово дърво
 • Ергономичен, приятен на допир, с три нита
 • Приложение от неръждаема стомана с лого на края на дръжката
 • Всеки нож е уникален, перфектно балансиран
 • Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
 • Изключителен нож, който се поддържа лесно
 • Твърдост 58 HRC по скалата на Rockwell
 • Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
 • Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
 • По-късата форма на предпазителя позволява използване на цялото острие и по-лесно заточване
 • Плавен преход между острието и дръжката
 • Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
 • Ножовете не могат да се мият в съдомиялна машина
 • Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години

Марката WÜSTHOF добави към гамата си луксозната серия ножове Ikon, които са изковани от едно парче легирана неръждаема стомана X50CrMoV15. Това са перфектно балансирани ножове с перфектни остриета. Изключителната острота на ножовете Ikon се осигурява чрез прецизно ръчно усъвършенстване и окончателно полиране на остриетата. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Дървената дръжка с три ножа на ножовете Ikon, изработена от африканска дървесина от гренадил, привлича вниманието от пръв поглед. Динамичната му форма няма да остави нито един готвач на студено. Дръжката напълно отговаря на изискванията по отношение на ергономичността, а от естетическа гледна точка, перфектно съчетава модерния дизайн и елегантната структура на дървото, наричано още мозамбикско абаносово дърво.

WÜSTHOF са ножове от най-високо качество, изработени с голямо внимание до последния детайл. Точно както се очаква от ножовете Solingen.

Използвани технологии и материали

Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Прецизните остриета се оформят от стоманена лента чрез коване в матрица. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Напречният предпазител е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Обковът на предпазителя на ножовете Ikon плавно преминава в горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от африканската дървесина гренадил. Това е много издръжлива, твърда дървесина с плътност, по-голяма от тази на абаносовото дърво. Поради високото си съдържание на смола, тя е сравнително нечувствителна към влага, но не е подходяща за миене в съдомиялна машина. Дървените остриета на ножовете Ikon са здраво прикрепени към дръжката с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на влага и бактерии.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За поддържане и съживяване на острието, ние използваме хромирани камъни за заточване, а за заточване на ножове препоръчваме заточващи камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.

Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Ножове за пържоли
Weight: 0.16 kg
Цвят: Кафяв
Материал: Неръждаема стомана
Размери: 12 cm
Дължина на острието: 12 cm
Вид / Тип: Нож за пържоли
Серия: WÜSTHOF Ikon
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: