Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
198 лв –25 %
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
198 лв –25 % 147 лв
На склад (2 бр.)

Ножът за хляб De Buyer е с назъбено острие с дължина 25,6 см , изработено от висококачествена немска стомана за прибори за хранене. Изключителната острота и уникалната система за балансиране на ножа ще задоволят нуждите на всеки готвач. Дръжка за удобна работа без умора.

Detailed information

Product detailed description

ОПИСАНИЕ

Ножът за хляб и сладкиши Fibre Karbon 2 на De Buyer е с дълго назъбено острие и е изключително остър. Благодарение на острието си този нож е идеален за рязане на хляб и други печива. Тя може да се справи дори с твърда коричка и да реже чисти филийки, без да нарушава пухкавите трохи.

Острието е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана X50CrMoV15 (специална ножарска стомана) с твърдост 56 HRC (скала на твърдостта по Рокуел). Серията FK2 има уникална система за балансиране на ножовете, която отговаря на нуждите на всеки готвач. Просто отвийте крачето от неръждаема стомана на дръжката и извадете необходимото количество вложки от неръждаема стомана.

Ръкохватката на ножа е изработена ръчно чрез напластяване на въглеродни влакна. Това го прави много издръжлив, здрав и осигурява приятен и удобен захват за рязане без умора. Щитът предпазва пръстите. Поставката за ножове е идеална за безопасно съхранение на ножовете ви.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Дължина на острието: 40,5 см

Дължина на острието: 26 см

Материал: специална стомана за ножове, въглеродни влакна (дръжка)

Цвят: сребърен, черен (дръжка)

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

plus

Този нож за хляб е с назъбено острие и е идеален за рязане на хляб и други печива.

Острието е изключително остро.

Острието на ножа е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана.

Уникална система за балансиране на ножа според нуждите на готвача.

Щитът предпазва пръстите. Плавно преминаване между дръжката и опората.

Ергономичната дръжка осигурява безопасен, удобен и приятен захват за работа без умора.

Ножът е подходящ и за професионална употреба.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ

Подходящ за съдомиялна машина: НЕ

Винаги мийте ножа само със студена вода, за да осигурите по-дълготрайна острота.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТОМАНА ЗА ЗАТОЧВАНЕ, РЪЧЕН УРЕД ЗА ЗАТОЧВАНЕ И ТОЧИЛКА S TONE .

Използвайте заточващата стомана по време на редовната поддръжка - може би преди всяко използване на ножа. Въпреки това използвайте ръчна точилка или точилен камък само от време на време, за да възстановите първоначалната острота на ножа, т.е. когато ножът е наистина тъп.

ОСТРОЙНА СТОМАНА

За редовна поддръжка на ножовете се използва заостряща стомана . Използвайте заточващата стомана, за да възстановите бързо и лесно първоначалната острота на ножовете си. Използвайте заточващата стомана, за да поддържате острието. Не е лесно да се създаде остър ръб на вече затъпен нож - в този случай изберете ръчна точилка или точилен камък. Точилната стомана има дръжка, а частта за заточване може да има по-фина или по-груба повърхност. Стоманата за заточване не е практична за поддържане на твърде големи ножове.

Шлайфащата част на заточващата стомана може да бъде изработена от различни материали - диамант, керамика, специална режеща стомана и др. Дължината на заточващата част трябва да се избере в съответствие с дължината на остриетата на ножовете, които ще се заточват. Имаме за вас точила с части за заточване от 20 см до 31,5 см - специално месарско точило за заточване на големи ножове.

Заточване на ножа с точило

broušení nože ocílkou

Дръжте заточващата стомана вертикално в едната си ръка, а ножа в другата (наклонен под ъгъл около 20° спрямо повърхността на точилото). Най-добре е да имате опора (напр. маса и кърпа, за да не се плъзга точилото), за да поддържате ъгъла еднакъв по цялото острие и да заточвате точно. Работата с точилната стомана изисква практика, за да се избегнат нежелани зъби по острието. Издърпайте ножа от петата към върха срещу острието и повторете същото от другата страна на острието (20 пъти от всяка страна). Опитайте се да поддържате същия ъгъл между ножа и точилото и не натискайте прекалено силно.

РЪЧНА ШЛИФОВКА

Ръчната точилка се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножа. За разлика от заточващата стомана, тя може да обработва дори тъпи ножове. Ръчната точилка съдържа шлифовъчни дискове , изработени от различни материали, които използвате за разтягане на ножа. Заточването на ножове с ръчната точилка е толкова лесно и бързо. Просто прекарайте няколко пъти острието по цялата дължина на ножа с шлифовъчните дискове и отново ще имате идеално остър нож. Трябва да използвате ръчната точилка само веднъж месечно или ако ножът вече е затъпен. За редовна поддръжка е достатъчна точилна стомана преди нарязване.

ТОЧИЛКА S TONE

Камъкът за точене на ножове има повърхност с определена грубост. Има и двойнозърнест точилен камък, като от едната страна е груб, а от другата - гладък. Точилният камък се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножовете - като ръчно точило. Преди употреба точилният камък трябва да бъде навлажнен, а остриетата на ножовете трябва да бъдат поставени под правилен ъгъл спрямо него (приблизително 12-15°).

Заостряне на ножове с точилен камък

broušení nože brusným kamenem

Поставете острието на ножа върху единия край на камъка и издърпайте равномерно ножа леко надясно срещу острието. Обърнете ножа и го издърпайте по същия начин, но в обратна посока. Винаги прокарвайте по цялата дължина на острието. Внимавайте обаче да не закачите острието за ръба на точилния камък. Издърпайте ножа, сякаш се опитвате да отрежете тънко парче от нож. Не оказвайте прекалено голям натиск върху ножа. Прокарайте го първо по по-груба повърхност, а след това по по-гладката, за да изгладите острието и да отстраните неравностите.

ГРИЖАТА НА ТОЧИЛКАТА STONE

Изберете зърнометрията на точилния камък в зависимост от употребата на ножа. Острието е заточено върху шлифовъчен камък с по-груб ръб, идеален за рязане на меки и влакнести съставки като зеленчуци или месо. При по-фините шлифовъчни камъни (с по-малка грубост) се получава гладък ръб, който е подходящ за рязане с натиск, а не с издърпване, например при рязане или сваляне на кожа. Резултата зависи от грапавостта на точилния камък и от ъгъла, под който заточвате ножа.

Зърнистостта (грубостта) на точилния камък се определя с число, което съответства на броя на отворите на ситото на инч (25,4 мм), през които все още преминава абразивът по време на пресяването. Така колкото по-голямо е числото, толкова по-плътно е ситото и по-фин е абразивът. Международните стандарти FEPA (Федерация на европейските производители на шлифовъчни материали) посочват размера на зърното, вж. таблицата:

Размер на зърната според FEPA

Словесно име

7, 8, 10, 12

груб

14, 16, 20, 22, 24, 30

груб

36, 40, 46, 54, 60

среден

70, 80, 90, 100, 120

фин

150, 180, 220, 240

много фин

280, 320, 400, 500, 600

особено фин

800, 1000, 1200

изключително фин

Celozrnný chléb

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ БЕЗ МЕСЕНЕ

Съставки
3 чаши (708 мл) топла вода (не гореща), 1 с.л. суха мая, 1 с.л. захар, 1 с.л. растително масло (напр. слънчогледово или рапично), 1 с.л. оцет, 3 чаши (375 г) обикновено пшенично брашно или обикновено брашно от спелта, 2,5 до 3 чаши (324 до 389 г) пълнозърнесто брашно, 1 до 1,5 с.л. сол, ядки, семена на вкус

Процедура
1. В голяма купа смесете топлата вода, маята и захарта. Водата не трябва да е гореща, а по-скоро с телесна температура, за да не се разгради маята. Изчакайте няколко минути, докато видите, че маята е активна и образува мехурчета на повърхността, след което добавете оцета и олиото.

2. Добавяйте обикновеното брашно чаша по чаша, като разбърквате добре тестото между отделните чаши. Сега добавете пълнозърнестото брашно и солта, отново постепенно, като разбърквате добре между всяко добавяне. Тестото ще бъде много тънко, кашаво и лепкаво. Добавете семена, ядки или каквото обичате. Можете да опитате и билки, сушени домати, чесън или пържен лук.

3. Покрийте с чиста кърпа и оставете на топло място да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.

4. Загрейте фурната на 185 °C. С помощта на шпатула прехвърлете тестото в тавата за хляб (от тестото ще се получат 2 хляба). Поръсете повърхността с още семена и печете за около 50 минути, докато хлябът придобие златистокафяв цвят отгоре. Можете да разберете, че хлябът е готов още от пръв поглед, просто по това, че се отдалечава от страните на формата и по периферията му се появява малка празнина. След като извадите хляба от фурната, можете да го плъзнете плавно върху решетка, където се охлажда прекрасно, без да загори. За да проверите дали хлябът вече е изпечен, почукайте по дъното на хляба, трябва да звучи кухо.
Източник на рецептата и изображение на рецептата: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

Рецепта за домашно приготвен хляб с карамел

Инградиенция

200 г ръжено брашно (може да бъде пълнозърнесто), 300 г пшенично брашно за хляб, 200 г пшенично брашно (може да бъде пълнозърнесто, пшенично или от лимец), цял кимион (около 15 г), 15 г прясна мая, 1 ч.л. захар (или мед, меласа, ...), 490 мл вода (може да опитате бира, суроватка), 15 г сол

Domácí kmínový chléb

Процедура
1. Натрошете маята в купата на вашия кухненски робот . Ако не разполагате с кухненски робот, ще замесите тестото на ръка. Добавете захарта и разбъркайте с вилица, докато се получи гъста каша. Смесете с водата и разбъркайте добре с бъркалка.

2. След това добавете всички останали продукти от рецептата. Включете машината на ниска скорост и я оставете да меси 10 минути. Ако използвате домашна пекарна, оставете тестото да втаса за 30 минути и след това го извадете.

3. Поставете готовото и лепкаво тесто в пластмасова купа, намазана с една чаена лъжичка олио. Ако нямате купа с капак, поставете я в найлонов плик. Оставете на стайна температура да втаса за един час. През това време сгънете веднъж. Това става, като краищата на тестото се разтеглят и се сгъват в центъра на тестото. Прави го на човека точно в купата наоколо.

4. След един час намажете леко с масло линията си и разтеглете тестото на приблизително квадрат. Сгънете и стегнете, за да се получи конус. Посипете поничката с ръжено брашно и поставете тестеното шишче с шева нагоре. Можете да оставите тестото да втаса в гевгир, застлан с кърпа, и да го посипете с брашно. След накланянето съединението ще бъде отдолу и няма да се разплете по време на печенето. Поставете тестото обратно в торбичката и го оставете да втаса за един час. След около 20 минути включете фурната с камъка за печене и съда за вода. Ако печете върху хартия за печене, можете да претоплите по-късно. Фурната трябва да достигне минимална температура от 250 °C .

5. Внимателно изхвърлете втасалия хляб, който е запълнил изцяло тавата, върху лопата за засаждане. Поръсете го с едро или царевично брашно. Хлябът ще се плъзне по-добре по нея. Ако печете върху хартия за печене, е важно да не я изваждате изобщо. Охлажда се бързо и хлябът ще се напука по периферията. Пригответе около 200 мл гореща вода от чайник, бръснарско ножче и лопатка за засаждане. Сега ще мине много бързо. Особено внимавайте за парата!

6. Изсипете хляба върху лопатка, нарежете го, ако желаете, и бързо го плъзнете върху камък или тава във фурната. Налейте вода в долната тава на дъното на фурната и бързо затворете фурната. Задайте таймера за 15 минути.

7. След това намалете температурата до 190-200 °C . Извадете листа за печене във водата и печете 30 минути.

8. Оставете да се охлади върху решетка. Не режете топлия хляб! Ще се получи свиване.

Използвайте горните съставки, за да приготвите хляб с тегло 1200 г.

Източник на рецептата и изображение на рецептата: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Ножове за хляб
Weight: 0.28 kg
Цвят: Черен
Материал: Неръждаема стомана
Размери: 26 cm
Дължина на острието: 26 cm
Вид / Тип: Нож за хляб
Серия: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: